Voi PRKL!!!

Uusi vuosi käynnistyi tiikeriprojektin osalta haasteellisissa merkeissä: paitsi, että pintarappaus oli osittain “saanut siipeensä”… kävi ilmi, että messualueella on vuoden lopulla käynyt kutsumattomia vieraita! Meidän tontilta “vierailijoiden” mukaan oli lähtenyt niin urakoitsijamme työvälineitä kuin taloon tilattu IV-konekin! Vastoinkäymiset vahvistaa – sanotaan, mutta kyllä myöskin keventää budjettia ja varsinkin v…ttaa!!!

Päivitystä kyseisestä tapauksesta luvassa vielä lisää, jos vaikka satuttaisiin pääsemään koneen jäljille…

Ja mitä rappaukseen tulee, yhdeltä seinäosuudelta siis valkoinen pintarappaus osittain halkeillut ja menee uusiksi keväämmällä säiden taas salliessa. Syynä tähän, mitä ilmeisimmin, riittämätön sääsuojaus, jonka vuoksi kosteus on päässyt pintarappauksen alle ja pakkasten paukkuessa jäädyttänyt sen. Tämä oli riski, jonka tiesimme olevan olemassa, rappauksen aloittaessamme talvea vastaan. Talvirakentaminen on mahdollista, mutta vaatii kyllä suurempaa tarkkaavaisuutta ja huolellisuutta, kuten esimerkki kertoo. Joskus vaan, kun hoppu on, näin(kin) voi käydä.

Ei muuta kuin häntä pystyyn ja kohti uusia pettymyksiä… 😉

Rapatessa roiskuu – ja näin pääsi käymään myös tiikeritalossa. Ylläolevista kuvista näkyy kyseinen ongelma, eli kosteus on päässyt parvekkeen kautta alapuoliselle seinäosuudelle. Onni onnettomuudessa, että vaurion on kärsinyt ainoastaan pintarappaus, eli kyseessä on ns. “kosmeettinen virhe” tiikerin pinnassa 😉 ja suhteellisen helppo korjata.

Samaten, pitää vielä lisätä, että JOS olisi sattunut vieläkin pahemmin ja vaikka koko rappaus pohjiaan myöden olisi joutunut kosteuden kanssa tekemisiin ja mennyt uusiksi, ei tämäkään olisi mikään katastrofi sinänsä vielä ollut. Tiikeritalon runko kun siis on EPS-eristeellä vuorattu teräsbetoni (eikä esim. villalla eristetty puu….), on sen kosteudenkestävyys huippuluokkaa! Tiikerihän olisi ihan hyvin voinut olla pinnoittamattomanakin talven yli, harkkopinta ei kärsi kosteudesta eikä lumesta tai jäästä, jota talven aikana väistämättä pintaan saattaa kertyä. (Me kuitenkin päätimme, messutalon ollessa kyseessä, että rapattu pinta vielä talveksi laitetaan.)

Näin, tämmöinen pieni, tekninen infopläjäys vielä tähän loppuun!