Tuusulan asuntomessut 2020: HEVI kivitalo Lumitiikeri

Kohde: HEVI kivitalo Lumitiikeri
Huoneistoala: 155 m2
Kerrosala: 203 m2
Kerrosluku: 2
Pääsuunnittelu: HEVI kivitalot
Rakennesuunnittelu: RV-Rakenne
Sisustussuunnittelu: Laura Seppänen Design Agency

HEVI kivitalo Lumitiikeri toteutetaan uusimmilla energiatehokkailla rakennustuoteinnovaatioilla: FinnEPS Harkoilla, sekä FinnEPS Katto- ja Lattiaelementeillä. HEVI Elementtitoimituksena toteutettava kivitalo on kauttaaltaan lämpöeristetty ja erittäin tiivis. Talo valmistuu nopeasti valmiiden elementtien ansiosta. Myös aaltomainen arkkitehtuuri tehdään energiatehokkaasti samalla elementtitekniikalla. Lumitiikerin tilasuunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota aktiiviseen arkielämään, viihtyvyyteen ja tunnelmallisiin rentoutumishetkiin.

Tuusulan Asuntomessut 2020

Lumitiikerin alkulähteillä

Petri ja Saija rakennuttavat itselleen jo toista messutaloa Tuusulaan. Tällä kierroksella panostetaan ainakin näyttävyyteen ja moderniin muotoiluun. Unelmiensa kodin toimittamisen perhe antoi hyvin luottavaisin mielin HEVI Kivitalojen käsiin.

Teksti: Tanja Hakala

Kun Saijan ja Petrin lapset olivat 20 vuotta sitten vauvaikäisiä, perhe rakennutti itselleen hirsitalon Tuusulan Asuntomessualueelle. Nyt on aika vaihtaa hirsi kiveen ja aloittaa uusi projekti elämäntilanteen muututtua, jälleen kerran messualueella. Uusi koti nousee Tuusulaan Hyrylän vanhalle kasarmialueelle, Rykmentinpuistoon.
Tuleva koti, Lumitiikeri, edustaa innovatiivista arkkitehtisuunnittelua. Sen erikoispiirteitä ovat lähes räystäätön kattorakenne ja kaarevat seinämuodot. Taideteokseksikin kutsuttu talo on toteutuessaan perheen pitkäaikainen, kytemään jäänyt unelma. Messukodeista se tulee olemaan kenties yksi mielenkiintoisimmista.
– Haluamme kodin kahteen kerrokseen. Se oli meidän haave jo ensimmäistä kotia tehdessä, Petri mainitsee.

HEVI kivitalo Lumitiikeri
Saija, Nanette, Niko ja Petri toteuttavat toista unelmakotiaan Avaimet käteen-periaatteella.

Seuraavat 20 vuotta

Unelmien kodissa tulee olemaan paljon lasipintaa, suuri parveke ja muun muassa iso saunaosasto.
– Hyödynnämme tietenkin uusinta teknologiaa, mutta emme hae viimeisintä huutoa olevaa digitaloa. Me toteutamme ensisijaisesti haavettamme, kotia, jossa uskomme asuvamme ainakin seuraavat 20 vuotta, Petri kuvailee.

Perhe allekirjoitti monikantasopimuksen alueen ensimmäisenä rakennuttajana HEVI Kivitalojen, Tuusulan kunnan sekä Suomen asuntomessujen kanssa huhtikuussa 2018. Lumitiikerin työt tontilla alkoivat vuoden 2019 keväällä.

Perhe tilasi talon avaimet käteen -periaatteella. Huoleton rakennustapa vapauttaa aikaa asukkailta. Suunnittelussa Saija ja Petri ovat toki olleet tiiviisti mukana.

– HEVI Kivitalot ymmärsi jo alkumetreillä meidän toiveemme. Kaiken lisäksi kemiat loksahtelivat kohdilleen ja suunnittelu on sujunut jouhevasti. Olemme löytäneet luotettavan kumppanin, jonka käsiin laskimme unelmamme toteutumisen. Asukkaat lisäävät vielä HEVI Kivitalojen pystyneen hyvin selkeästi kertomaan mitä avaimet käteen -paketti sisältää ja mitä ei. Ymmärrettävä ja avoin keskustelu on siivittänyt Lumitiikerin rakentumista alkumetreiltä lähtien.

HEVI kivitalo Lumitiikeri
Nylundit Lumitiikerin tontilla joulun alla 2018

Puhtaanvalkoista ja ripaus tummaa

– Odotamme malttamattomina hetkeä, kun talo on vesikatossa ja pääsemme ihailemaan sitä. Värimaailma tulee olemaan sisältä ja ulkoa puhtaanvalkoinen mustilla sekä tummilla yksityiskohdilla terästettynä, Petri ja Saija toteavat.

Valmistuessaan Lumitiikeri tarjoaa kelpo puitteet loppuelämän kodiksi. Aktiiviselle perheelle toimiva ja kaunis koti on tärkeä osa elämää. Nelikon harrastuksiin kuuluvat tennis ja golf sekä kuntosali. Luonnossa liikkuminen on heille myös mieluista. Tuusulanjärven läheisyys on valttikortti, sillä sen ympäri pääsee pyöräilemään.

– Tuusulassa on hyvä asua, meillä on täällä paljon ystäviä ja liikkumismahdollisuudet ovat mielettömät. Vietämme mieluusti aikaa perheen kesken ja odotammekin millaisia muistoja pääsemme uudessa kodissa luomaan.

HEVI kivitalo Lumitiikeri

Seuraa Lumitiikerin edistymistä somessa: #hevilumitiikeri#lumitiikeri#hevikivitalolumitiikeri

Lue myös Suomen Asuntomessujen juttu Vuoden 2000 messurakentajasta 2020 messurakentajaksi

HEVI kivitalo Lumitiikeri