Piharakentamista tiikeritalon tontilla by TTS

Panthera Tigriksen pihaa rakentavat TTS:n puutarha-alan opiskelijat. Tänään alueella vieraili lehdistö. Piharakentaminen kiinnosti toimittajia, varsinkin kun tarjolla oli mahdollisuus seurata piharakentamista aitiopaikalta.

Haastavissa olosuhteissa maansiirtotöitä kaivinkoneen puikoissa teki Anni Aavikko. Opiskelijat Päivi Riihimäki ja Joni Laitaoja mittasivat piha-alueen korkoja. Kouluttaja Mats Wikström ohjasi opiskelijoita. Wikströmin mukaan, ollaan täysin aikataulussa, vaikka piha tällä hetkellä näyttääkin enemmän liejukasalta.

“Haasteita tuo tontin pieni koko, mutta yhteistyö naapureiden kanssa on ollut joustavaa”, Wikström kiittelee.

Pihan on suunnitellut Pirkko Pekkarinen ja siinä on huomioitu muun muassa elinkaariajattelu. Elinkaariajatteluun sisältyy ekologisten pintamateriaali- ja kasvivalintojen lisäksi pihan muuntojoustavuus asukkaiden erilaisten elämänvaiheiden mukaan.

Mielenkiintoinen uutuus on pihakivetyksissä käytettävä puukivi.

Puukivi valmistetaan käyttäen käytöstä poistettua rakennus- ja pakkauspuuta, joka työstetään ensin puukuiduksi. Destaclean -nimellä kulkeva tuoteinnovaatio on ympäristöä säästävä vaihtoehto jätemateriaalien uudelleen kierrättämiseen.