Panthera Tigris

Panthera Tigris on pyöreillä muodoillaan ja linjakkuudellaan lumoava kompakti, kaksikerroksinen kivitalo.

Niin edistykselliset rakennusmateriaalit, kuin taidokas rakentaminenkin ovat tehneet talon veistokselliset ja kaarevat muodot mahdollisiksi toteuttaa. Talo on tunnelmaltaan ja sisustukseltaan täynnä kontrasteja; rohkea, paikoin dramaattinenkin, mutta samalla käytännöllisen kodikas, valoisa ja avara.

Perheyrityksen taidonnäyte

Panthera Tigris ilmentää HEVI kivitalojen osaamista parhaimmillaan, kertomalla samalla nuoren perheyrityksen tarinaa ja kehitystä. Tiikeri on rohkean ja kunnianhimoisen tavoitteen tulos ja taidonnäyte. Panthera Tigris on alusta loppuun suunnittelijoidensa luoma ja näköinen.

Suunnittelu: Lauri ja Piia Pöyhönen / HEVI kivitalot
Rakennesuunnittelu: Lauri Pöyhönen / HEVI kivitalot

Avaruus mahdollistaa rennon oleskelun

Alakerta on yhteisille hetkille suunniteltu toimiva ja valoisa kokonaisuus. Alakertaan on saatu ison tilan tuntua minimoimalla väliseinät. Korkeat, isot ikkunat avaavat näkymän terassille ja puutarhaan.

Tähtisadetta tiikerinsilmästä

Kaariseinäinen, korkea olohuone aukeaa ylös asti kuvastaen muodollaan tiikerinsilmää. Olohuoneen kaarevan seinän struktuuripinta pääsee oikeuksiinsa upeasti toteutetun valaistuksen ansiosta. Yläkertaan aukeavasta tiikerinsilmästä suoraan alas valaiseva led-tähtitaivas kruunaa kauniin sisustuksen. Myös pieni piilokolo hiljentymiselle löytyy portaiden alta omana nurkkauksenaan.

Toimivassa keittiössä on särmää

Tilava olohuone-keittiö on asumismukavuutta parhaimmillaan! Avokeittiön ja ruokailutilan kautta aukenee leveä lasiovi isolle terassille ja puutarhaan. Keittiö on tyylikäs ja toimiva, muodoiltaan yksinkertainen rohkeilla materiaaleilla maustettu kokonaisuus. Keittiö kohtalokkaan musta seinä toimii tehokkaana kontrastina muutoin avaralle ja vaalealle yleisilmeelle olohuoneessa.

Päämakuuhuone on yläkerran timantti

Yläkerran rohkean ylellinen, timanttitapetilla koristettu päämakuuhuone aukeaa avoimella kaariseinälä toteutettuun avaraan aulatilaan. Korkeilla, kapeilla ikkunoilla luotu tila pariovineen on täydennetty liukuovikaapistoilla. Ikkunoiden yläreunoihin sijoitetut led-valot luovat yläkertaan tunnelmaa.

 

Läpinäkyvää työskentelyrauhaa

Kerroksen neljäs huone on yksinkertaisen pelkistetty, mutta toimiva työtila. Työhuoneesta on käynti ulos kaarevalle parvekkeelle. Huoneen lasiseinä tekee tilasta lähes näkymättömän ja antaa yläkertaan avaruutta ja valoa.

Iloiset lastenhuoneet

Yläkerran kaksi lastenhuonetta on sisustettu käteviä sisustusteippejä hyödyntäen. Muutoin yksinkertaisin mustavalkoisin tapetein sisustetut huoneet mukautuvat eri elämänvaiheisiin ja kasvavien lasten tarpeisiin.

Pyöreä sauna on kutsuva syli

Kylpyhuoneen betonimaiset lattia- ja seinäpinnat luovat yhdessä lämpimän puukaton kanssa harmonisen kokonaisuuden. Haapapäreellä päällystetty kaareva seinä luo tunnelmaa. Saunan pesämäinen muoto kutsuu löylyttelijöitä syliinsä.