HEVI kivitalot rakentaa Joutsenmerkittyjä pientaloja

HEVI kivitalot läpäisi tiukan seulan – yritykselle peruslupa Joutsenmerkin käyttöön

Ympäristöystävällinen rakentaminen on rantautumassa toden teolla Suomeen. HEVI kivitalot tekee kestävistä valinnoista asiakkailleen entistä helpompia.

HEVI kivitalot Joutsenmerkki

HEVI kivitaloille on myönnetty peruslupa joutsenmerkittyjen pientalojen rakentamiseen. Joutsenmerkki on tunnettu pohjoismainen ympäristömerkki, joka kertoo tuotteen tai palvelun ympäristöystävällisyydestä. Pientaloilla tarkoitetaan  erillisrakennuksia, omakotitaloja, rivitaloja, ketjutaloja ja paritaloja.

HEVI kivitalojen ensimmäinen Joutsenmerkin perusluvan mukainen hanke on Sunsdbergin rantaan rakennettavat pientalot As Oy Sundsbergin Villat. Alueelle nousee yhteensä 22 uutta, joutsenmerkittyä asuntoa joista 14 on erillistaloja ja kahdeksan paritaloasuntoja.

”HEVI kivitalot on mukana kantamassa vastuuta ympäristöstä kaikessa toiminnassaan. Siksi Joutsenmerkin hakeminen ja joutsenmerkittyjen rakennuskohteiden ottaminen osaksi tuotevalikoimaamme on luonteva ja erittäin mieluisa askel yrityksellemme”, sanoo HEVI kivitalojen toimitusjohtaja Lauri Pöyhönen.

Havainnekuva HEVI kivitalot
HEVI kivitalojen Joutsenmerkityt pientalot rakentuvat Kirkkonummen Sundsbergiin.

Tiukoissa kriteereissä huomioidaan ympäristö, terveys ja talon elinkaari

Yhä useammat yksityiset ja julkiset rakennuttajat miettivät asumisen ja rakentamisen ympäristö- ja terveysvaikutuksia: Joutsenmerkitty rakentaminen on nelinkertaistunut Pohjoismaissa kolmen viimeksi kuluneen vuoden aikana. Joutsenmerkityt asuinrakennukset, koulut ja päiväkodit ovat nopeasti kasvattaneet suosiotaan erityisesti Ruotsissa. Nyt ympäristöystävällinen rakentaminen on rantautumassa toden teolla myös Suomeen.

Joutsenmerkin saamiseksi yrityksen on kyettävä täyttämään tiukat kriteerit: talotoimituksessa on otettava huomioon niin ympäristö, terveys kuin talon koko elinkaari.  HEVI kivitalojen Joutsen -talomalliston materiaalit ovat tutkitusti turvallisia ja talojen koko rakennustekninen toteutus on valvottua suunnittelusta loppuluovutukseen saakka. Tämä säästää myös talon rakennuttajalta aikaa ja vaivaa. Lisäksi uusien, tiukentuneiden kriteerien myötä kaikkien joutsenmerkittyjen pientalojen on kuuluttava parhaimpaan A-energialuokkaan.

”Ympäristöystävällisten valintojen tekemisen ei pitäisi olla vaikeaa. Asiakkaidemme ei tarvitse miettiä, onko rakennusmateriaaleissa käytetty uhanalaista puuta tai haitallisia kemikaaleja, koska Joutsenmerkittyjen talojen koko rakennusprosessi on tarkasti valvottu”, Pöyhönen sanoo.

Joutsenmerkityissä taloissa kiinnitetään ympäristöystävällisten materiaalien lisäksi huomiota sisäilman hyvään laatuun, ja siksi kemikaalien määriä seurataan tarkasti kaikissa rakennusvaiheissa. Joutsentalo on myös kustannustehokas: energiatehokas rakentaminen ulottuu aina materiaalien valinnasta kodinkoneisiin asti. Tämän vuoksi myös talon käyttökustannukset ovat edulliset.

Peruslupa Joutsenmerkin käyttöön on voimassa 12 kuukautta kerrallaan, ja sen voimassaolo edellyttää jatkuvaa rakentamista. Joutsenmerkin kriteerit täytti vastikään myös jo aiemmin tehty työ: Suomen ensimmäinen joutsenmerkitty omakotitalo on HEVI kivitalojen kohde ja se sijaitsee Turun Kaarinassa.

Lue lisää rakennusprojektista joutsentalo.fi-sivustolta sekä valmiin Joutsentalon asukastarina.

HEVI kivitalo Joutsen
Suomen 1. Joutsenmerkitty omakotitalo on HEVI kivitalojen kohde Kaarinassa

Tutustu ja ihastu HEVI kivitalojen As Oy Sundsbergin Villat -rakennusprojektiin tarkemmin täällä.