HEVI kivitalot Joutsenmerkittyjä omakotitaloja rakentamassa

Suomen ensimmäisen Joutsenmerkityn omakotitalon harjakaisia vietettiin 9. kesäkuuta Kaarinassa.

Tilaisuus aloitettiin Kaarinassa Piispanristin Kinossa seminaarilla, jossa hankkeessa mukanaolevat tahot esittelivät ratkaisujaan energiatehokkaaseen ja ekologiseen rakentamiseen nyt ja tulevaisuudessa. Mukana seminaarissa mm. Joutsenmerkki, Fortum, Caruna, NollaE, sekä VirteSolar. Myös Kaarinan Kehitys oli mukana tilaisuuden järjestelyissä ja Kaarinan kaupungin edustajia oli paikalla luentoja seuraamassa.

Tilaisuuden avasivat Joutsenmerkin markkinointipäällikkö Minna Kinnari ja Suomen ensimmäisen Joutsenmerkityn omakotitalon rakennuttaja Sami Roiha toivottamalla kaikki tervetulleiksi tilaisuuteen.

Joutsenmerkin kriteeriasiantuntija Heidi Vaarala kertoi kattavasti mikä on Joutsenmerkitty talo, mitä vaatimuksia Joutsenmerkki edellyttää ja mitä niillä tarkoitetaan.

HEVI kivitalojen toimitusjohtaja Lauri Pöyhönen ja myyntipäällikkö Pasi Hirviniemi

HEVI kivitalojen toimitusjohtaja Lauri Pöyhönen ja myyntipäällikkö Pasi Hirviniemi esittelivät Suomen ensimmäistä Joutsenmerkittyä omakotitalohanketta; toimimista Joutsenmerkityssä omakotitalohankkeessa talotoimittajan, sekä urakoitsijan näkökulmasta. Kaiken kaikkiaan Joutsenmerkitty omakotitalohanke on myyntipäällikkö Pasi Hirviniemen mukaan ollut positiivinen oppimiskokemus, jonka myötä HEVI kivitaloilla on entistä paremmat valmiudet tarjota ympäristöystävällisiä, sisäilmaltaan puhtaita, terveellisiä ja laadukkaasti rakennettuja taloja.

Seminaariin osallistui kaiken kaikkiaan nelisenkymmentä Joutsenmerkitystä rakentamisesta kiinnostunutta osallistujaa.

 

HEVI kivitalojen toimitusjohtaja Lauri Pöyhönen esittelee HEVI kivitalon energiatehokasta seinärakennetta Carunan Elina Lehtomäelle ja Essi Hietaselle.

Seminaarin jälkeen pääsimme tutustumaan itse juhlakaluun, eli Villa Roihaan. Näkymä Joutsentalon yläkerran parvekkeelta on kerrassaan huikaiseva. Roihan perheen koti valmistuu Kaarinan Voivalan viihtyisälle asuinalueelle meren läheisyyteen. Arvioitu valmistumisaika on kevät 2018.

Joutsenmerkittyjen omakotitalojen rakennuttajaperheet koolla! Toinen Joutsenmerkitty HEVI kivitalo on jo rakenteilla Tampereella.

Myös Tampereelle on parhaillaan valmistumassa Joutsenmerkitty HEVI kivitalo. Molemmat rakennuttajaparit olivat tyytyväisiä päästessään vaihtamaan kokemuksiaan ja ajatuksiaan omista projekteistaan toistensa kanssa. Vertaistuki on ensiarvoisen tärkeää, etenkin tällaisissa pioneerihankkeissa.

HEVI kivitalot tulee näiden pioneerikohteiden myötä konseptoimaan Joutsenmerkityn kivitalon, jotta päätös ekologisen ja terveellisen asumismuodon valitsemiseksi olisi helppoa ja kannustavaa tehdä.

Laatukriteeristön mukaisen materiaalitoimituksen lisäksi, HEVI kivitalot tarjoavat jatkossa myös Joutsenmerkityn talon toteuttavalle urakointiliikkeelle valmiudet projektin oikeaoppiseen laadunvalvontaan ja dokumentointiin.

Suomen ensimmäisen Joutsenmerkityn omakotitalon hakemus vahvistettiin virallisella kädenpuristuksella Turussa kesäkuussa 2016. Kättelemässä Joutsenmerkin kriteeriasiantuntija Heidi Vaarala ja HEVI kivitalojen toimitusjohtaja Lauri Pöyhönen.

Lisää aiheesta ja tilaisuudesta:
https://joutsentalo.fi/joutsentalon-mahtavat-harjannostajaiset/
https://www.facebook.com/HEVIkivitalo
https://hevikivitalot.fi/kivitalomallit/hevi-joutsen/

TallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna